BEMUTATKOZUNK

hiszen fontos, hogy megismerjük egymást, amilyen alaposan csak lehet

A Webtown története

2005 óta működünk. Egy kollégiumi szobából indultunk, a BME-VIK Schönherz nevű kollégiumából. Manapság 50 fős budapesti bázisunk mellett bécsilondonidublini és rijádi csapatainkkal kiegészülve dolgozunk azért, hogy az online felületek jobbak, biztonságosabbak legyenek és hatékonyan támogathassák az emberek életét. 
Kezdetben kisebb weblapok készítése volt a fő profilunk, PHP fejlesztésekkel kezdtünk, majd észrevétlenül felfejlődött emellé a Java fejlesztés is és egyszercsak azon kaptuk magunkat, hogy a régió első, majd hamar a legnagyobb Liferay és Ibexa partnerévé váltunk. Mára a világ 5 Liferay Multinational Platinum Partner vállalata közül az egyik a Webtown.


Természetesen nem álltunk meg a weblapok, portálok, dxp-k fejlesztésénél, napjainkban az e-commerce rendszerek, illetve egyedi, webes alkalmazások fejlesztése mellett mindennapjaink aktív részét képezik a mobil és az IoT fókuszú fejlesztések.
Csapatban hiszünk. Abban, hogy együtt tudunk igazán jó dolgokat véghezvinni. Az elmúlt, bő másfél évtized eredményei csak tovább erősítik ezt a hitünket.

A kezdetektől fogva az a célunk, hogy ne átlagosak legyünk, hanem jók. Sőt, ha lehet, a legjobbak abban, amit csinálunk. Azt szeretnénk, ha a legfőbb versenytársaink mi magunk lennénk. Hogy miért? Mert hiszünk abban, hogy a világ minden polgára számára egyszerűbb, könnyebb lehet élet, ha a technológia fejlődése által kínált előnyöket jól használják. Mi a szoftverfejlesztéshez értünk. Az a szupererőnk, hogy az emberiség online életterét tesszük jobbá úgy, hogy nem elvesszük a teret a természetes élettől, hanem kiegészítjük azt a technológiával. Segítjük az emberiséget, hogy a világ online részében kényelmesebben, hatékonyabban boldoguljanak. Ehhez pedig minden áldott nap úgy kezdünk hozzá, hogy fejlődni akarunk. Nem az a célunk, hogy trendeket kövessünk, hanem az, hogy kutassunk, elemezzünk és fejlesszünk folyamatosan, hogy napról-napra jobban teljesítsünk. Ha mi jobban teljesítünk, a szoftvereink jobban segítik az emberek életét. 

Hogyan épül fel a Webtown szervezete?

Amennyire lehet, kerüljük a klasszikus, multikra jellemző, hierarchikus felépítést. Nem alá-fölérendeltségre épül a Webtown szervezete. Büszkék vagyunk rá, hogy egy rendkívül összetartó csapatunk van, amelyben a csapat tagjai egymás partnerei. Együtt dolgozunk, nem egymás ellen. Szerintünk így van értelme.

3 - 5 fős agilis fejlesztő csapatok

Fejlesztés, fejlődés. Összhangban, hatékonyan.
Nem kóderek társasága. Fejlesztők.

Lendületes scrum masterek

Támogató finomhangolás a problémáktól mentes fejlesztésért.
 

Odaadó back-office

A zavartalan munkavégzést biztosítva támogatják a csapat folyamatos fejlődését.

Hyper-képzett szakmai vezetők

Ha a fejlesztő csapatok bárhol elakadnának, mindig van, aki irányba állítja őket.

Képzett product ownwerek

Fókuszban a termékek. Projektekbe szervezve.
A cél a legjobb szolgáltatás biztosítása.

Elkötelezett menedzsment

Az indulás óta egységes csapat, de nincs múltba révedés. Arccal mindig a jövő felé állunk.